تبلیغات
بانک مقالات علمی و آموزشی - همه چیز در مورد الکل صنعتی؟
بانک مقالات علمی و آموزشی
::پایه راهنمایی و دبیرستان::

مرتبه
تاریخ : شنبه دوم آذرماه سال 1392
تاریخچه : خالص سازی الکل و تهیه آن به صورت خالص، نخستین بار توسط دانشمند ایرانی محمدبن زکریای رازی انجام گرفت.این دانشمند از تقطیر شراب الکل بدست آورد. گرچه تاریخ تهیه شراب به هزاران سال پیش در ایران نیز می‌رسد اما تا زمان رازی کسی الکل را خالص نکرده بود. بعدها دو شیمیدان با نام های گیبر Geber و الکندی Al- Kindi روش های تقطیر الکل را بهبود دادند در قدیم تولید الکل به عنوان یک هنر و مهارت خاص علمی محسوب می‌گردید تا اینکه شیمی‌ دان و دانشمند معروف فرانسوی Gay-Lussac نشان داد که گلوکز قند اصلی و آغازگر تخمیر اتانول می‌باشد و نهایتاً نقش مخمر در فرایند تخمیر در سال 1837 میلادی اثبات گردید و پس از آن لوئی پاستور خاصیت بی هوازی مخمر را کشف نموده و فرایند تولید الکل وارد مرحله صنعتی خود گردید. اولین كارخانه الكل‌سازی در كشور، كارخانه آرارات است. این كارخانه در سال 1354 در استان تهران تأسیس گردید. ظرفیت آن 2.000.000 لیتر در سال بوده و نوع تولید آن الكل اتیلیك با درجه خلوصیت 96 درصد می‌باشد.

بقیه در ادامه مطلب!
تاریخچه : خالص سازی الکل و تهیه آن به صورت خالص، نخستین بار توسط دانشمند ایرانی محمدبن زکریای رازی انجام گرفت.این دانشمند از تقطیر شراب الکل بدست آورد. گرچه تاریخ تهیه شراب به هزاران سال پیش در ایران نیز می‌رسد اما تا زمان رازی کسی الکل را خالص نکرده بود. بعدها دو شیمیدان با نام های گیبر Geber و الکندی Al- Kindi روش های تقطیر الکل را بهبود دادند در قدیم تولید الکل به عنوان یک هنر و مهارت خاص علمی محسوب می‌گردید تا اینکه شیمی‌ دان و دانشمند معروف فرانسوی Gay-Lussac نشان داد که گلوکز قند اصلی و آغازگر تخمیر اتانول می‌باشد و نهایتاً نقش مخمر در فرایند تخمیر در سال 1837 میلادی اثبات گردید و پس از آن لوئی پاستور خاصیت بی هوازی مخمر را کشف نموده و فرایند تولید الکل وارد مرحله صنعتی خود گردید. اولین كارخانه الكل‌سازی در كشور، كارخانه آرارات است. این كارخانه در سال 1354 در استان تهران تأسیس گردید. ظرفیت آن 2.000.000 لیتر در سال بوده و نوع تولید آن الكل اتیلیك با درجه خلوصیت 96 درصد می‌باشد. مواد اولیه مصرفی این كارخانه ملاس چغندر است. (در فرایند تولید شكر، ملاس حاصل می‌گردد. ملاس شربتی است كه حاوی مخلوطی از قندهای كریستال نشده، جامدات غیر قندی باقیمانده از نیشكر یا چغندر، مواد شیمیایی باقیمانده از فرایند تولید و مقداری آب است. ملاس معمولاً چهار درصد وزن چغندر یا نیشكر را تشكیل می‌دهد و یا به عبا رتی بطور متوسط (با در نظر گرفتن شكر چغندری و نیشكری) چهل درصد شكر تولیدی می‌باشد). الكل از نظره علم شیمی در شیمی ، الکل‌ها در شمار گروه مهمی از ترکیب‌های شیمیایی هستند و در واکنش‌های گسترده‌ای شرکت می‌کنند و بسیاری از ترکیب‌های شیمیایی از آن‌ها به دست می‌آیند، به طوری در کتاب شیمی آلی موریسن و بوید آمده‌است که اگر به شیمیدانی بگویند او را با ده ترکیب شیمیایی دریک جزیره تنها خواهند گذاشت الکل یکی از آن‌ها خواهدبود.از نظر علم شیمی هر ماده‌ای كه در فرمول شیمیایی آن عامل هیدروكسیل (OH) وجود داشته باشد، یك الكل محسوب می‌شود. الكل‌ها از مشتقات هیدروكربن‌ها می‌باشند كه در آن‌ها هر مولكول، تركیبی از چند اتم هیدروژن و كربن می‌باشد و در نهایت، یك عامل (OH) جانشین یك اتم هیدروژن می‌گرددبنابر تعداد عامل (OH) ، الكل‌ها را یك یا چند ظرفیت می‌گویند. الف )الكل متیلیك ساده ترین الكل ها ،الكل متیلیك است كه مبنای الكل های یك ظرفیتی می باشد .الكل متیلیك یا متانول از تقطیر چوب به دست می آید وازاین رو به آن عرق چوب نیز می گویند .این ماده مایعی است بی رنگ كه در66 درجه سانتی گراد می جوشد ،باشعله كمی آبی رنگ می سوزد وچون باآب مخلوط گردد،تقلیل حجم یافته وتولید حرارت می كند.الكل متیلیك ،درصنایع رنگ سازی كاربرد دارد .به علاوه سمی است قوی كه با شرب 8تا 10گرم آن اختلالات هاضمه واغلب كوری دست داده وتلف می كند. ب)الكل اتیلیك الكل اتیلیك یا اتانول در زمره الكل‌های یك ظرفیتی نوع اول است. اتانول كه به اختصار الكل سفید نامیده می‌شود مایعی است فرار، شفاف، قابل اشتعال و با بوی مشخص كه با هر نسبتی با آب تركیب می‌شود، به آسانی می‌سوزد و بر اثر احتراق آن، آب و گاز كربنیك حاصل می‌شود همچنین با سرعت تبخیر می‌شود و هیچ اثر زیست محیطی نامطلوب بر جا نمی‌گذارد. اتیل الكل در فشار متعارف در دمای 78/4 درجه سانتی گرادمی‌جوشد و در-114/3 درجه سانتی گرادمنجمد می‌شود. فرمول شیمیایی اتانول C2H5OH می‌باشد و این ماده بطور طبیعی و به مقدار بسیار كم در نان و گیاهان وجود دارد. علاوه بر مخمر و بعضی باكتری‌ها، بدن انسان نیز مقدار چشمگیری الكل تولید می‌كند كه در اكثر موارد تمام این تولید مربوط به میكروب‌های موجود در روده انسان می‌باشد .اتیل الكل مانند سایر مواد آلی می‌سوزد و از سوختن كامل آن دی اكسید كربن و آب تولید می‌شود. از آنجائی كه سوختن اتیل الكل معمولاً به طور كامل صورت می‌گیرد و همراه با تولید دوده نمی‌باشد، لذا از این ماده براحتی می‌توان به عنوان ماده سوختی در وسایط نقلیه استفاده كرد. الكل اتیلیك یا اتانول اولین تركیب آلی است كه انسان تهیه نموده است, چرا كه قدمت صنعت الكل تقریباً به اندازه قدمت صنعت نان است روش های تهیه الكل اتانول به دو طریق مصنوعی (سنتزی) و تخمیر تولید می‌شود. در روش تولید سنتزی این ماده از مواد نفتی استحصال می‌گردد و در روش تخمیر از مواد غذایی و گیاهان حاوی قند استفاده می‌شود بیشترین اتانول تولیدی در جهان (حدود 93 درصد) از روش تخمیر و فقط حدود 7 درصد از روش مصنوعی تولید می‌گردد. لازم به ذکر است که از کل تولید الکل جهان به روش تخمیر، حدود 65 درصد از طریق تخمیر از محصولات جانبی صنایع شکر و 35 درصد دیگر از تخمیر سایر مواد قنددار مانند ذرت، گندم، خرما و غیره حاصل می‌گردد. در ذیل فرایندهای تولید اتانول بررسی شده است. .1 تولید الکل اتیلیک به روش سنتزی مواد اولیه‌ جهت‌ تهیه‌ الكل‌ به‌ روش‌ صنعتی‌ ، از منابع‌ طبیعی‌ نظیر نفت‌ ، گاز طبیعی‌ ، ذغال‌ سنگ‌ و توده‌های‌ زیستی‌ به‌ دست‌ می‌آید . این‌ مواد طی‌ فرایندهای‌ گوناگون‌ و احیاناً پیچیده‌ به‌ الكل‌ تبدیل‌ می‌شوند . در این‌ فرایندها ماده‌ ای‌ به‌ نام‌ استیلن‌ (CH CH) در مجاورت‌ جیوه‌ با آب‌ تركیب‌ شده‌ و ماده‌ دیگری‌ به‌ نام‌ استالدئید یا اتانال‌ به‌ دست‌ می‌آید سپس‌ ماده‌ مزبور را با هیدروژن‌ تركیب‌ و اتانول‌ یا الكل‌ اتیل‌ به‌ دست‌ می‌آورند . هم‌ چنین‌ ماده‌ دیگری‌ به‌ نام‌ اتیلن‌ ( CH2 CH2 ) را در مجاورت‌ اسید سولفوریك‌ با آب‌ تركیب‌ و از آن‌ الكل‌ اتیل‌ تهیه‌ می‌كنند . هر دو ماده‌ مزبور ( اتیلن‌ و استیلن‌ ) از فراورده‌های‌ نفتی‌ می‌باشد . هم‌ اكنون‌ روش‌ تخمیر در تهیه‌ الكل‌ كم‌ تر مقرون‌ به‌ صرفه‌ است‌ و بیشتر الكل‌ مورد نیاز صنایع‌ به‌ طریق‌ شیمیایی‌ و به‌ كمك‌ صنایع‌ نفت‌ تولید می‌گردد. ولی‌ با اتمام‌ ذخایر نفتی‌ مسلماً اهمیت‌ تخمیر در ساخت‌ الكل‌ به‌ مراتب‌ بیشتر خواهد بود. 2.تولید الکل اتیلیک به روش تخمیر یا فرمانتاسیون( Fermentation) درحقیقت پدیده تخمیر جز تجزیه قند نیست .نهایت قند به صورت گوناگون درطبیعت یافت می شود: انگور, ‌كشمش, خرما, جو, برنج,سیب زمینی, ذرت, ومانند این ها به میزان زیادی قند دربردارند ولذا این گونه مواد می تواند منابع اولیه جهت تهیه مایع الكلی باشد.قارچ یا مخمر ها موجوداتی هستند كه قادرند به طریقی بی هوا زی رشد نمایند؛ یعنی درمحیط واجد اكسیژن فراوان, مخمرها موادقندی را با تنفس هوازی به گاز كربنیك وآب تجزیه می كنند و درغیاب اكسیژن, مواد قندی را تخمیر وگاز كربنیك واتانول یا الكل اتیل تولید می كنند. هم اكنون ثابت شده كه تخمیر درواقع توسط یك آنزیم به نام «زیماز»كه توسط سلول های قارچ تولید شده عملی می گردد.این آنزیم ها یك نوع كاتالیزور آلی هستند كه باعث اجرای عمل وسرعت آن شده ولی خود دخالت مستقیم نمی كنند.نتیجه فرآیند تخمیر، مایعی است كه عمدتا ًمحتوی آب والكل است كه آن را خمر مینامیم .ولی مواد دیگری چون گلیسیرین واسید سوكسینیك نیز به مقدار كم درآن یافت می شود. دركنار این، ماده ای هم به نام روغن فوزل درنتیجه تخمیر به دست می آید.به‌ هر حال‌ مایع‌ بدست‌ آمده‌ درجه‌ الكلی‌ بسیار پائینی‌ در حد تقریبی‌ 18 درصد دارد. برای‌ این‌ كه‌ غلظت‌ الكل‌ در این‌ مایع‌ را كه‌ از آن‌ به‌ درجه‌ الكلی‌ تعبیر می‌كنند، افزایش‌ دهند، از فرایند تقطیر مجزا استفاده‌ می‌كنند. اساس‌ این‌ عمل‌، تفاوت‌ دمای‌ جوش‌ الكل‌ و آب‌ است‌ . الكل‌ تقریباً در 78 درجه‌ سانتی‌ گراد می‌جوشد. درحالی‌ كه‌ آب‌ برای‌ جوشیدن‌ باید به‌ دمای‌ صد درجه‌ برسد. از این‌ تفاوت‌ نقطه‌ جوش‌ استفاده‌ كرده‌ و مایع‌ الكلی‌ را كه‌ همان‌ خمر است‌ در دیگهایی‌ ریخته‌ و حرارت‌ می‌دهند. الكل‌ كه‌ نقطه‌ جوش‌ پایین‌تری‌ دارد سریع‌تر بخار می‌شود. بخار به‌ دست‌ آمده‌ را از لوله‌ای‌ كه‌ اطراف‌ آن‌ را هوای‌ سرد پوشانده‌ عبور می‌دهند و به‌ حالت‌ مایع‌ در می‌آورند.هر چه‌ این‌ عمل‌ را كه‌ " ركتیفیكاسیون‌ " نامیده‌ می‌شود ـ بیشتر تكرار كنند، الكل‌ درجه‌ خلوص‌ بیشتری‌ پیدا می‌كند به‌ طوری‌ كه‌ بیشتر الكلهای‌ كاربردی‌ در صنایع‌ مختلف‌ دارای‌ درجه‌ خلوص‌ 96 می‌باشند . در حالی‌ كه‌ مشروبات‌ الكلی‌ درجه‌ الكلی‌ بسیار پایین‌تری‌ دارند؛ مثلا آبجو 3 الی‌ 6 درصد ، شراب‌ 16 تا 20 درصد و عرق‌ و یا ویسكی‌ تا 40 درصد در بردارنده‌ ماده‌ سكرآور الكل‌ می‌باشند . 3 تولید الکل از ترکیبات قنددار هم اکنون این گروه مهمترین ماده اولیه تولید الکل در ایران است. از بین این گروه ملاس (چغندر قند و نیشکر) مهمترین منبع هیدروکربنی ارزان قیمت است. ملاس در کارخانجات تولید قندوشکراز چغندرقند و نیشکر بوجود می‌آید که حاوی حدود 36% قند قابل تبدیل به الکل است. (در مورد ملاس چغندر میزان قند 51 درصد است) در این فرآیند، ابتدا ملاس با آب رقیق شده و سپس بوسیله مخمر تخمیر و تبدیل به الکل می‌گردد. میکروارگانیسم (مخمر) مورد استفاده در فرآیندهای صنعتی تولید اتانول از ملاس، از گونه مخمر، خمیر مایه نانوایی Baker’s yeast یاSaccharomyces cerevisiae اســت.
فرایند تخمیر و تولید الكل از شكر طبق رابطه زیر صورت می‌گیرد.
C6H12O6 ---> 2C2H5OH + 2CO2
از نظر تئوری، طبق رابطه فوق از هركیلوگرم شكر موجود در ملاس، 511 گرم الكل قابل تولید است. لیكن راندمان فرآیند در عمل بخاطر تولید محصولات جانبی نظیر میكروارگانیسم‌ها و بعضی از محصولات شیمیایی دیگر كمتر بوده و بین 400 تا 460 گرم الكل از هر كیلوگرم شكر خواهد بود. بنابراین بطور تئوری می‌توان گفت كه هر 15ـ14 كیلوگرم ملاس نیشكر حدود یك كیلوگرم الكل تولید می‌نماید.
4.تولید الکل از ترکیبات نشاسته‌دار تولید الکل از ترکیبات نشاسته‌دار نظیر ذرت، سیب‌زمینی و گندم معمولاً در دو مرحله (همزمان و یا متوالی) صورت می‌گیرد.نشاسته یک پلیمر از منومرهای گلوکز است. واکنش مرحله اول که شکستن این پلیمر به منومرهای اولیه آن است، به دو روش اسیدی و آنزیمی قابل انجام است. در روش اول عموماً اسید سولفوریک و روش دوم آنزیم آلفا ـ آمیلاژ برای هیدرولیز نشاسته بکار می‌رود.با توجه به قیمت مناسب آلفا ـ آمیلاژ و راندمان بالای روش آنزیمی، روش اسیدی تقریباً در دنیا منسوخ شده است .در مرحله دوم که شباهت بسیاری به فرآیند تولید الکل از ترکیبات قندی دارد، گلوکز حاصله درمرحله اول توسط مخمرها به الکل تبدیل می‌شود و ...
موارد مصرف اتانول : الكل، به عنوان پرمصرف‏ترین ماده شیمیایى در فرایند ساخت و سنتز، جدا سازى و تولید مى‏توان نام برد.
در صنعت، الكل را جهت تهیه لاك، ورنى و رنگ‏هاى انیلین و دواجات به كار مى‏گیرند..

الكلى كه در صنعت به كار گرفته مى‏شود، از لحاظ ماهیت، هیچ تفاوتى با الكل طبى ندارد و هر دو همان الكل اتیلیك یا اتانول مى‏باشند. منتها به دلایلى نظیر گرفتن مالیات از نوشابه‏هاى الكلى و یا جلوگیرى از سوءاستفاده از آن‏ها، كارخانجات تولید كننده الكل، مواد سمّى، بد بوكننده (هم‏چون متانول یا عرق چوب) و مواد رنگین كننده (هم‏چون پریدین) به آن مى‏افزایند..
سوخت : بزرگترین کاربرد اتانول به صورت خالص به عنوان سوخت در موتور خودروها است. الكل در آزمایشگاه‏ها به عنوان سوخت كاربرد دارد. ولى استفاده از آن به این منظور، به صرفه نیست نوشیدنی های الکلی : اتانول را در انواع مشروبات الکلی مصرف می کنند. پیل سوختی اتانولی: اتانول را می توان در پیل های سوختی مستقیم DEFC برای تولید برق همراه با محصولات جانبی آب و دی اکسیدکربن بکار برد. سوخت موشک: اتانول را در سوخت موشک برای افزایش نیروی پیشرانه بکار می برند.
ضد عفونی کننده : اتانول را در مراکز پزشکی برای ضدعفونی لوازم پزشکی، ضد عفونی زخم و مواد ضد عفونی کننده دست استفاده می کنند. به علاوه قطعات تشریحى را به خوبى مى‏توان در الكل از گندیدن و عفونت محافظت نمود. پاد زهر: اتانول را برای از بین بردن اثر مسمومیت بعضی از مواد مانند متانول و اتیلن گلایکو استفاده می کنند الكل بهترین حلال آلى است و لذا در آزمایشگاه‏ها و صنایع دارو سازى كاربرد بسیار زیادى دارد. در مواردى نیز الكل جهت محافظت از رشد میكروبى در فرآورده‏هاى دارویى، ساخت روكش قرص‏ها، و ضدعفونى كننده پوست به كار مى‏رود .

سایر کاربردها :در ساختن ادكلن‏ها و لوازم آرایشى ، ضد عرق و .. ویژگى‏هاى الكل و آثار آن الكل برخلاف پندار بعضى، اثر تحریكى بر اعضاى بدن ندارد، بلكه اثر آن تخدیر یعنى تضعیف فعالیت‏هاى بدن و كاستن از دقت در انجام رفتارهاى گوناگون است. در كتاب‏هاى علمى نیز، الكل را در ردیف تخدیر كننده‏ها هم‏چون اِتِر و غیره مى‏آورند. یكى از دانشمندان در این زمینه مى‏گوید: «این واقعیت كه افراد تحت تأثیر الكل، خجالتشان از بین مى‏رود و زیاد حرف مى‏زنند، به علت اثر تحریكى الكل بر مغز نیست، بلكه به دلیل از بین رفتن كنترلى است كه مراكز عالى مغز در میانه‏روى و اعتدال شخص از خود انجام مى‏دهند.» به هر حال، تمامى مشروبات الكلى، حاوى مقدارى الكل مى‏باشند و هرگونه آثار تخدیرى كه از مشروبات الكلى بروز مى‏كند مربوط به وجود این ماده در آن هاست. میزان این تخدیر كه ما از آن به «مستى» تعبیر مى‏كنیم بستگى به درصد الكل موجود در این گونه مشروبات دارد. چنان چه شخص مقدارى الكل بنوشد، قریب‏15 آن فوراً به وسیله جدار معده داخل در خون و بقیه در امعاء وارد مى‏گردد. مقدارى هم ممكن است به وسیله ریتین یا با ادرار خارج شود. ولى قسمت اعظم آن در هر حال در بدن مى‏ماند و در آن جا متدرّجاً اكسید شده و احتیاجى به هضم و گوارش ندارد. كبد انسان قادر است در هر ساعت، 8 گرم الكل را اكسید كند. مقادیر زیادتر در جریان خون ظاهر شده ولى غلظت كم‏تر از 0/05% علامتى در شخص به وجود نمى‏آورد. از غلظت 0/05% به بالاست كه علائمى نظیر كاهش توازن اعمال فیزیكى و اختلال در دید پیش خواهد آمد. غلظت بالاتر از 0/25% علائم مشخصى به وجود مى‏آورد. و اگر غلظت به 1% در خون برسد، اختلال تنفسى و قلبى و نهایتاً مرگ ایجاد مى‏شود هر چند مقدار كشنده آن برحسب افراد فرق مى‏كند. پیتركوپر نیز در این زمینه چنین مى‏نویسد: «الكل از تمام راه‏ها جذب بدن مى‏شود ولى جذب آن از راه دهان و معده بسیار كم است. روده كوچك 80% یا بیش‏تر مقدار خورده شده را جذب مى‏كند. كم‏تر از 10% بى‏تغییر از راه ادرار و تنفس دفع مى‏شود. الكل در بافت‏ها به سرعت منتشر شده و در حدود 8 گرم در ساعت اكسید و به گاز كربنیك و آب تبدیل مى‏شود. بدین ترتیب مهم‏ترین اثر الكل، تضعیف دستگاه اعصاب مركزى است. الكل در نتیجه تأثیر برروى اعصاب، واكنش در رگ‏ها ایجاد نموده و خون را به سطح بدن جریان مى‏دهد و از این طریق، پوست را قرمز مى‏كند و ابتداءاً در بدن ایجاد حرارت مى‏نماید. اما این اثر دیرى نمى‏پاید، چرا كه پس از مدّت كوتاهى، بدن حرارت خود را تا دو برابر از دست مى‏دهد. شخصى كه الكل مى‏نوشد ابتدا فعالیت او بیش از حد معمول مى‏شود و به ترتیبى كه ذكر شد، درجه حرارت بدن بالا رفته و تنفس شدید مى‏شود. آن گاه مركز تكلّم در مغز تحت تأثیر الكل قرار گرفته و شخص پرچانگى مى‏كند. سپس مركز سمعىِ مغز متأثر شده و شخص صداهاى بى‏خود مى‏شنود. بعد مركز بینایى مغز دچار اختلال گشته و شخص تصاویر موهوم مى‏بیند. و بالاخره مركز حفظ تعادل تحت تأثیر الكل قرار گرفته و كسى كه مشروب الكلى نوشیده، توازن اعمال فیزیكى خود را از دست مى‏دهد. بدین ترتیب با نوشیدن الكل، خویشتن‏دارى شخص كه به عنوان منشأ حجب و حیا در انسان پایه‏گذارى شده است، تقریباً از بین رفته و باعث بروز اعمال ناهنجار مى‏شود. از دیدگاه متخصصین اعصاب و روان، الكل، عالى‏ترین اعمال توقفى را فلج مى‏كند و انسان را به سیرت و منش عارى از ملكات اخلاقى و برى از دانش و بینش سوق مى‏دهد. استعمال الكل موجب دگرگونى در شخصیت انسان مى‏شود و انسان با شرم و حیا را افسارگسیخته و بى‏بند و بار مى‏نماید. عوارض مصرف الكل، غالباً منشأ ارتكاب اعمال شنیع و ارتكاب جرایم مى‏گردد. طبق مطالعاتى كه مؤسسات جرم‏شناسى به عمل آورده‏اند، اغلب جنایات جنسى و در حدود 70% جرایم ضرب و جرح و 80% قتل‏ها، خود آزارى و دیگر آزارى‏ها در اثر استعمال نوشابه‏هاى الكلى واقع مى‏شوند. ازدیاد تصادفات وسایط نقلیه در كشورهایى كه مجاز به نوشیدن الكل هستند براثر مستى رانندگان مزاحم است و روى همین اصل، استعمال مشروبات الكلى را اغلب قوانین ممنوع دانسته یا محدود نموده‏اند. در كشورهاى سویس و فرانسه اگر میزان الكل در خون بیش از 0/5 سانتى‏گرم در لیتر خون باشد، شخص مجاز به رانندگى نیست و تكرار كننده این جرایم از حق رانندگى براى شش ماه محروم مى‏شود. در دانمارك این مقدار یك سانتى‏گرم و در انگلستان 0/8 مى‏باشد. اثرات سوء نوشیدن الكل منحصر در آن چه گفتیم نیست. الكل نه تنها اعتدال روانى و تنظیم حركات و فعالیت‏هاى انسان را مختل مى‏سازد بلكه آثار مخرّب دیگرى بر دستگاه‏هاى مختلف بدن مى‏گذارد؛ به عنوان نمونه، مصرف الكل، باعث سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارش و كبد مى‏شود، زیرا به علت جاذب الرطوبه بودن آن، آلبومین‏هاى سلول‏هاى كبد و معده را منعقد مى‏كند. در نتیجه معده اسیدكلریدریك پس نمى‏دهد و سلول‏هاى كبد حالت مومى شكل (تشمّع كبدى) به خود مى‏گیرند. این است كه اسلام با نوشیدن هر نوع مشروبات الكلى، خرید و فروش و هر نوع بهره‏بردارى از آن‏ها به شدت برخورد كرده است. خمر در آیات قرآنى، پلیدى و رفتار شیطانى تلقّى گردیده، نوشیدن آن، گناه كبیره قلمداد و هم‏چون قمار بازى موجب برانگیختن بذر عداوت و دشمنى دانسته شده است. براساس روایات اسلامى، كسى كه خمر مى‏نوشد، تا چهل روز، نماز او پذیرفته نمى‏شود. بلكه در تمامى ادیان الهى، هنگامى كه كامل گشته‏اند، تحریم خمر جزء برنامه‏هاى قطعى آن‏ها بوده است. نوشنده خمر در روز قیامت با صورت سیاه و زبان بیرون آمده در حالى كه آب دهان او بر سینه‏اش مى‏ریزد و فریاد العطش برمى‏آورد، محشور مى‏گردد. كسى كه جرعه‏اى شراب بنوشد، روح ایمان از وى گرفته مى‏شود و روح ناپاك و پَست جایگزین آن مى‏گردد. متاسفانه هم اكنون در كشورهاى لائیك و عمدتاً در كشورهاى غربى مقادیر زیادى الكل به صورت مشروبات الكلى مصرف مى‏شود. تنها در سال 1955 در فرانسه مطابق گزارش رسمى وزارت دارایى این كشور، تعداد 455054 مشروب فروشى دایر بود؛ یعنى براى هر 86 نفر یك باب مشروب فروشى وجود داشته است. این در حالى است كه مصرف الكل سال به سال به طور مرتب در این كشورها افزایش یافته است. هم اكنون دانشمندان كتاب‏هاى متعددى درباره الكلى‏سم و مسائل كیفرى و ناهنجارى‏هاى اجتماعى‏نوشته‏اند. پروفسور سیگار در كتاب خود تحت عنوان «الكلى‏سم از گذرگاه اجتماعى» الكلى‏سم را یكى از مهم‏ترین علل شكست فرانسه در جنگ دانسته و آكادمى علوم فرانسه، قطع‏نامه‏اى به همین مضمون در محكومیت مصرف نوشابه‏هاى الكلى صادر نموده است. از لحاظ علم ژنیتك نیز، اكثر فرزندان افراد الكلى، مبتلا به روان‏پریشانى‏هاى شدید مى‏گردند و به همان جهت، عقب‏ماندگى‏هاى مختلف شعورى در آنان ایجاد مى‏شود.



طبقه بندی: زیست شناسی اول دبیرستان،  شیمی اول دبیرستان،  آموزش علوم تجربی دوم راهنمایی،  آموزش علوم تجربی سوم راهنمایی،  فیزیک دوم دبیرستان،  ریاضی دوم دبیرستان،  زیست شناسی دوم دبیرستان،  شیمی دوم دبیرستان، 
ارسال توسط مهدی نوری زاده
آرشیو مطالب
نظر سنجی
نحوه ورود شما به وبلاگ؟







صفحات جانبی
پیوند های روزانه
امکانات جانبی
blogskin

قالب وبلاگ